Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Kallion ja Paavalin asukkaista enää alle 50 % kuuluu kirkkoon. Eroakirkosta.fi-palvelu
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 11.2.2015
Ensimmäisen kerran vuosisatoihin on jossain päin Suomea evankelis-luterilainen kirkko vähemmistön roolissa.

Ensimmäisen kerran vuosisatoihin on jossain päin Suomea evankelis-luterilainen kirkko vähemmistön roolissa. Kirkon omien tilastojen mukaan Kallion ja Paavalin seurakuntiin kuuluu koko alueiden väestöstä alle 50 %. Kalliossa kirkkoon kuuluu nyt 49,9 % ja Paavalissa 49,3 %.

 

Vain kuudessa Helsingin 18:sta seurakunnasta ylittyy 60 % raja. Nykyisellä kirkostaeroamistahdilla ensi vuonna tällaisia seurakuntia on melko varmasti vielä vähemmän.

 

– Näiden lukujen valossa alkaa olla selvää, että valtionkirkon asema tulee purkaa mitä pikimmin. Jos alle puolet porukasta kuuluu johonkin yhteisöön, niin voiko tätä kutsua edes kansankirkoksi? Tässä on nyt vahva viesti poliitikoille ryhtyä toimeen valtion ja kirkon erityissuhteen purkamiseksi, kertoo eroakirkosta.fi-palvelun perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

 

Kirkon luvut löytyvät Helsingin seurakuntayhtymän sivuilta.
https://www.helsinginseurakunnat.fi/material/attachments/keskusrekisteri/vuositilastot/55MAPfaPn/Vuositilasto_2014.pdf


Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

 

Eroakirkosta.fi:n toiminta-ajatus http://eroakirkosta.fi/media/taustatietoa/toiminta-ajatus.html

 

LISÄTIETOJA:

 

Petri Karisma
040 748 9532

 

Kaj Torrkulla
045 884 3633

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry