Aprillipila: Katsomusvero tulee 2018
tava / 1.4.2017
Vapaa-ajattelijoiden saamien tietojen mukaan vuonna 2018 aletaan periä vuotuista katsomusveroa.

Tampereen vapaa-ajattelijat ovat saaneet valtionvarainministeriötä lähellä olevalta taholta tietoa itseään koskevasta yksityiskohdasta sote- ja maakuntauudistuksessa. Valtionvarainministeriössä on kuunneltu uskontokuntien rahahuolia. Siksi vuonna 2018 aletaan tuloveron yhteydessä periä vuotuista 1,4 € katsomusveroa. Ministeriössä on kuitenkin havaittu, että katsomuksella ja uskontokunnan jäsenyydellä ei välttämättä ole yhteyttä. Siksi katsomusvero menee oletuksena maakunnan vapaa-ajattelijayhdistyksille heidän jäsenmääriensä mukaan jaettuna. Katsomusveron voi kuitenkin ohjata valitsemalleen rekisteröidylle uskontokunnalle ilmoittamalla tästä uskontokunnalle edellisen vuoden aikana. Kirkollisveroon tämä ei kuitenkaan vaikuta, vaan se määräytyy edelleen vuodenvaihteen tilanteen mukaan.

Vapaa-ajattelijayhdistysten rahastonhoitajat ovat innostuneet tästä uudistuksesta. Esimerkiksi Piippolan vapaa-ajattelijoiden rahastonhoitaja Masi Pennilä toteaa ”Rahaa tulee ovista ja ikkunoista kuin valtionkirkoilla konsanaan!”.

Comments

comments