Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Blogit vapaa-ajattelijat.fi-sivustolla

Blogit / 21.3.2017
”Pari” sanaa julkisesta tilasta
Minä kannatan tunnustuksettomuuden periaatetta. Mutta en kannata sen äärimmäistä ilmenemismuotoa. En vaadi uskontoja komeroon. Laicite-periaatteesta pitäisi voida myös tehdä suomalainen sovellus.
Kari Hännikäinen
Lue lisää...
Blogit / 25.1.2017
Ja nurkan takana vaanii aggressiivinen ateisti
Suomen Ekumeeninen Neuvosto antanut ulkoasiain ministeriölle lausunnon maamme ihmisoikeustilanteesta. Lausunto on tarkoitettu käytettäväksi YK:lle laadittavaa Suomen kansallista ihmisoikeustilannetta koskevaa raporttia varten.
Kari Hännikäinen
Lue lisää...
Blogit / 18.1.2017
Porua viinistä ja veroista
Kun ehtoollisviini tulee verolle, karsii kirkko diakoniaa ja nuorisotyötä. Ainakin jos uskomme Jukka Keskitaloa. Ja miksemme uskoisi. Ja pitikös meidän pakanoiden liittyä kirkkoon diakonian ja nuorisotyön takia?
Kari Hännikäinen
Lue lisää...
Blogit / 16.12.2016
Jäsenmaksuja karhuamassa
Tampereella on tähän saakka toimittu melko mekaanisesti: Jäsenmaksu menee kevätkokouskutsun mukana, rästiläisille toinen syyskokouskutsun mukana, ja seuraavana keväänä erotetaan ellei maksua ole tullut. Päätin kokeilla tänä syksynä vielä yhtä kierrosta, jossa laitoin sähköpostilla rästiläisille muistutuksen. Tuloksena oli kymmenkunta maksanutta jäsentä lisää. Millainen on käytäntö muissa isoissa va-yhdistyksissä? Jotain maksujen tehostamiseksi pitäisi joka tapauksessa tehdä. Kuka […]
Jori Mäntysalo
Lue lisää...
Blogit / 18.11.2016
Puheenjohtajan sopiva toimiaika?
Tulin valituksi uudelleen Tampereen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Yhdistyksessä puheenjohtajien toimikausien pituudet ovat vaihdelleet paljon. Useampiakin puheenjohtajia on toiminut vain yhden vuoden, joku vt. puheenjohtajana vähemmänkin. Yksi toimi vuosikymmeniä, ja edeltäjäni Petri Karisma yhdeksän vuotta. Ei liene hyväksi vaihtaa puheenjohtajaa joka vuosi. Toisaalta uskon toiminnan leipiintyvän ajan myötä. Esitän siis jo nyt toivomuksen: jos loppuvuodesta 2020 olen […]
Jori Mäntysalo
Lue lisää...

Lisää blogiarkistossa...

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry