Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Tapaus Tariq Ramadan
Jori Mäntysalo / 20.12.2018
Omiensa parissa - Ramadan on Egyptin väkivaltaisen Muslimiveljeskunnan perustajan Hassan Al-Bannan lapsenlapsi - Ramadan saarnaa salafistista islamia ja islamin ylivaltaa harjoittaen näin kaksoisroolia.

Me Too-kampanjan myötä moni merkittävä mies (mutta myös nainen, kuten hiljattainen Avitall Ronellin tapaus osoittaa) on joutunut oikeutetusti valokeilaan heidän harjoittamansa seksuaalisen ahdistelun tultua julki.

Oxfordin yliopistossa islamin tutkimusta opettava professori Tariq Ramadan on mielenkiintoinen tapaus. Sivistynyt mies, jonka alma mater on sveitsiläisestä huippuyliopistosta. Hän on eräänlainen islamilaisen maailman Tapio Puolimatka; hän osaa esiintyä yleisöstä riippuen sivistyneesti ja kuuluttaen eri maailmankatsomusten välistä vuoropuhelua, pukeutua hyvin istuviin pukuihin ja lempeän akateemikon tweedtakkeihin. Liberaali, arvostettu verkkolehti Salon on kutsunut Ramadania islamin Martti Lutheriksi.

Omiensa parissa – Ramadan on Egyptin väkivaltaisen Muslimiveljeskunnan perustajan Hassan Al-Bannan lapsenlapsi – Ramadan saarnaa salafistista islamia ja islamin ylivaltaa harjoittaen näin kaksoisroolia. Charlie Hebdossa työskennellyt ranskalainen tutkiva journalisti Caroline Fourest on koonnut kirjaansa Brother Tariq: The Double Speak of Tariq Ramadan kaikki Ramadanin arabiaksi kirjoittamat lausunnot, jossa hän ylistää Muslimiveljeskuntaa ja ajaa sen yhteiskuntamallia, johon kuuluu muun muassa sharia-laki. Lisäksi Ramadan vihaa juutalaisia.

Nyt kuitenkin Ramadan on vangittuna syytettynä seksuaalisesta ahdistelusta ja raiskauksesta. Hän ahdisteli sekulaaria naisaktivistia Henda Ayaria vuonna 2006. Tämä laukaisi ketjureaktion: islamiin kääntynyt fyysisesti vammautunut nainen kertoi Ramadanin raiskanneen hänet hotellihuoneessa. Tämän jälkeen kolmas nainen kertoi Ramadanin lähetelleen hänelle pornokuvia. Ramadanin Sveitsin ajoilta alkoi tuolloin kantautua vastaavia uutisia: hän oli ahdistellut seksuaalisesti neljää naista, joista yhden hän oli raiskannut. Nuorin uhreista oli 14-vuotias.

Vapaa Ajattelija toivoo että Ramadan saa pitkän kakun.

Eero Suorsa

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry