Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Sananen toimitussihteeriltä: Järjestötoiminnan anteja
Jori Mäntysalo / 18.12.2018
Järjestötoiminnassa kaikkein suurimpia iloja on päästä todistamaan ihmisten kokoontumista paikalle yhteisen asian merkeissä. Eräs tällaisista hienoista hetkistä oli Turun vapaa-ajattelijoiden koolle kutsuma Epäpyhäinpäivä.

Järjestötoiminnassa kaikkein suurimpia iloja on päästä todistamaan ihmisten kokoontumista paikalle yhteisen asian merkeissä. Eräs tällaisista hienoista hetkistä oli Turun vapaa-ajattelijoiden koolle kutsuma Epäpyhäinpäivä, jossa vaparit ympäri maata kerääntyivät keskustelemaan vapareita koskettavista aiheesta. Osanottajia oli yli 20.

Tilaisuudessa oli monia hienoja alustuksia ja puheita (katso Satavapareitten puheenjohtajan Jukka Kimin teksti tästä lehdestä) ; osanottajia oli niin Keski-Suomesta, Helsingistä, Satakunnasta kuin Tampereelta. Nämä tilaisuudet näyttävät hienolla tavalla, että Vapareissa on voimaa.

Sain kuulla monia hyviä ajatuksia ja ideoita, kuten maahanmuuttajien tavoittamisesta ja uskonnottomista hautajaisista. Mikko Kiio Kangasalalta esitteli oivaltavia esitteitä, joihin oli tiivistetty Vapareille tärkeitä asioita. Nämä esitteet toimivat loistavasti sanoman saatossa eteenpäin. Olisi suotavaa että tämä idea saataisiin laajempaan käyttöön ihmisten konkreettisessa tavoittamisessa.

Lisäksi Kiio antoi opetusta sahan soitossa ja kuulimme Turun yhdistyksen Katariina Lapin kaunista laulua alkuun. Lappi soitti ja lauloi John Lennonin Imaginen tuoden näin tilaisuuteen hienoa uskonnotonta musiikkia. Tämä osoittaa, että Epäpyhäinpäivän kaltaiset tilaisuudet ovat loistavia tilaisuuksia ihmisten kesken vaihtaa ideoita ja ajatuksia. Ja tämä ei jää tähän: seuraava tilaisuus järjestetään tällöin jonkun muun yhdistyksen toimesta: ainakin Jyväskylä oli alustavasti, mutta innostuneesti, kiinnostunut. Katsomme siis, missä ensi vuonna juhlimme Epäpyhäinpäivää.

Minulle jäi tilaisuudesta hyvä ja innostunut maku suuhun. Tämä on järjestötoiminnan suurimpia anteja, kun voi huomata että asiat menevät eteenpäin hyvässä ja rakentavassa hengessä.

Eero Suorsa

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry