Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Jumalharhat: Alkio vai Lapsi?
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 7.1.2018
Kristityt fundamentalistit erityisesti Yhdysvalloissa ovat tunnettuja abortin vastustajia. Vaikka nainen olisi kuinka nuori hyvänsä ja hänen tilanteensa kuinka vaikea hyvänsä, pitää heidän mielestään kaikkien hedelmöittyneiden munasolujen antaa kasvaa ihmiseksi. Tiukimman linjan alkioiden suojelijat, kuten “Army of God” ryhmän jäsenet, jopa murhaavat abortteja tekeviä lääkäreitä “elämän suojelun” nimissä. Tieteiskirjailija ja ateisti Patrick Tomlinso on väitellyt aborttikysymyksestä […]

Kristityt fundamentalistit erityisesti Yhdysvalloissa ovat tunnettuja abortin vastustajia. Vaikka nainen olisi kuinka nuori hyvänsä ja hänen tilanteensa kuinka vaikea hyvänsä, pitää heidän mielestään kaikkien hedelmöittyneiden munasolujen antaa kasvaa ihmiseksi. Tiukimman linjan alkioiden suojelijat, kuten “Army of God” ryhmän jäsenet, jopa murhaavat abortteja tekeviä lääkäreitä “elämän suojelun” nimissä.

Tieteiskirjailija ja ateisti Patrick Tomlinso on väitellyt aborttikysymyksestä monen kristityn kanssa. Hän on kehittänyt nerokkaan moraaliongelman, jolla saa abortin vastustajat aina hiljaiseksi. Ajatusleikissä hedelmöitysklinikalla on tulipalo ja sinä voit pelastaa palavasta huoneesta joko 5-vuotiaan lapsen tai astian, jossa on jäädytettynä 1000 hedelmöittynyttä munasolua. Kumman pelastat jos et voi pelastaa molempia?

Kaikki ihmiset helposti ymmärtävät, että oikea ja moraalinen vastaus on pelastaa lapsi. Lapsi on aina arvokkaampi kuin 1000 alkiota. Kaikki ymmärtävät sisimmässään, että alkio ei ole biologisesti tai moraalisesti sama kuin lapsi. Ateisti voi myös tämän asian avoimesti myöntää ja vastata pelastavansa lapsen. Mutta kristitty abortinvastustaja, joka on julistanut “elämän alkavan hedelmöityksestä” on pulassa. Hän ei voi sanoa pelastavansa mieluummin lapsen, koska se tuhoaisi hänen väitteensä alkioiden samanarvoisuudesta lapsen kanssa. Mutta hän ei myöskään voi sanoa pelastavansa alkiot ja jättämällä lapsen tuleen, koska hän – tai kukaan – ei ikinä oikeasti tekisi niin. Hänen valheensa on paljastettu ja hän joutuu vain hiljaa kihisemään kiukusta tai vaihtamaan aihetta.

Raamattu ei toki aborttia kiellä eikä muinaisilla paimentolaisheimoilla ollut munasolun hedelmöityksestä tai alkionkehityksestä mitään käsitystä. Pidemmälle kehittyneet ja enemmän ihmistä muistuttavat sikiöt tunnettiin toki raamatunkin aikana, mutta ne tulevat esiin lähinnä kohdissa, joissa Jumalan nimissä surmataan raskaana olevia naisia sikiöineen. Kun esimerkiksi Samarialaiset ovat “kapinoineet Jumalaa vastaan” niin (Hoos 14:1) “…sen pienet lapset murskataan ja raskaana olevat naiset viilletään halki.”

Aborttia vastustavat fundamentalistit usein vastustavat myös ehkäisyä. Heidän mukaansa ehkäisypillerit tappavat alkioita, kun ne estävät hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kohtuun. Näin tapahtuukin kuukaudessa 2 prosentille pilleriä käyttävistä naisista. Mutta sama alkion huuhtoutuminen ulos tapahtuu kuukaudessa 6 prosentille naisista, jotka eivät käytä mitään ehkäisyä. Alkioiden tuhoutumista vastustavien fundamentalistien pitäisi siis kannattaa ehkäisypilleriä.

Fundamentalistien käsitykset on ristiriitaisia, koska todellinen syy heidän uskontonsa abortti- ja ehkäisykielteisyyteen ei löydy moraalista vaan uskontojen ja meemien kulttuurievoluutiosta. Mitä enemmän johonkin uskontoon kehittyy ehkäisyä ja aborttia vastustavia uskomuksia, sitä enemmän siihen syntyy lapsia. Ja lapset omaksuvat usein vanhempiensa uskonnon, varsinkin kun uskontoihin valikoituu toisia tätä tukevia uskomuksia kuten lapsikaste. Näin aborttikielteisten uskovaisten ja uskontojen määrä lisääntyy. Aivan kuten meemi iänkaikkisesta elämästä, meemi alkion yhtäläisestä ihmisarvosta leviää kuin mielen virus, koska se auttaa uskontoja kilpailussa muiden uskontojen kanssa. Siitä huolimatta, että sen levittäjätkin tuntevat syvällä sydämessään lapsen olevan alkiota tärkeämpi.

Robert Brotherus

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry