Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Elämää kuoleman jälkeen?
kimmo / 29.12.2016
Elämää voi tosiaan jatkaa myös kuoleman jälkeen, joskaan ei uskontojen tarkoittamassa merkityksessä.

Mullassa maan uinua saan. Vapaa Ajattelijan vuoden viimeinen numero keskittyy kuolemaan liittyviin kysymyksiin. Vaikka me uskonnottomat emme mieti kuoleman jälkeistä elämää – siitä käytännöllisestä syystä, ettei sellaista ole – voi jokainen miettiä omaan tai läheisten poismenoon liittyviä aiheita. Teemaosiossa käsitellään kysymyksiä hoitotahdosta, testamentista ja uskonnottoman oikeuksista katsomusneutraaliin muistotilaisuuteen.

Kun ihmisestä jättää aika, on nykyään valittavissa mitä erilaisimpia tapoja myös maallisen tomumajan loppusijoitukselle. Kaikille tuttujen hautapaikan ja tuhkauurnan lisäksi on nykyään valittavissa mitä mielikuvituksellisimpia tapoja hoitaa viimeisen leposijansa. Elämää voi tosiaan jatkaa myös kuoleman jälkeen, joskaan ei uskontojen tarkoittamassa merkityksessä.

Muutu puuksi

Mikäpä sen kauniimpi tapa kunnioittaa elämän kiertokulkua kuin ryhtyä puuksi kuoleman jälkeen! Bios Urn on tuhkauurna, josta kasvaa puu. Ihmisen tuhkat sijoitetaan uurnan alaosaan, jonka päälle tulee kasviravinnetta, multaa ja puun siemen. Puita on valittavissa männystä vaahteraan ja pyökkiin. Uurna istutetaan maahan ja paikalle kasvaa puu. Uurnan voi tilata minne tahansa maailmassa. Puu-uurnan hinta 160 USD.

Tuhkasta timantiksi

Tuhkasta voi myös puristaa timantin! Toimittajia maailmalta löytyy useita, ja kaiken timantin väristä kokoon voi valita itse. Timantteja puristetaan myös hiussuortuvista sekä lemmikkien tuhkasta. Persoonallinen tapa pitää läheiset matkassa näiden kuoleman jälkeenkin. Timanttien hinta alkaen 3 000 USD.

Uudista luontoa koralliriuttana

Vaikka ihmiselämä kuolee, sillä voi auttaa planeetan elämää jatkumaan. Koralliriuttojen uusiutumista auttaa Eternal Reefs-yritys, joka tekee tuhkauksesta jäljelle jääneiden luiden murskasta ja betonisekoituksesta keinotekoisia riuttoja. Riutat asennetaan meren pohjaan alueille, joiden luontainen koralliriutta on kärsinyt. Riutat houkuttelevat kaloja ja pieniä merieläimiä. “Ajatus siitä, että maalliset jäännökseni viettävät ikuisuuden delfiinien, kilpikonnien ja rapujen ympäröimänä on lähinnä kuvitelmaani taivaasta”, toteaa asiakas yrityksen kotisivuilla. Pienimmät riutat alkaen 4 000 USD.

Ikuisuus avaruudessa

Linnunradan liftareille optimaalinen sijoituspaikka on tietenkin avaruus. Koska harvalle meistä tarjoutuu mahdollisuutta avaruusmatkailuun elämämme aikana, voivat avaruusfanit lohduttautua ajatuksella omien jäänteiden pääsystä pois planeetalta. Celestis Memorial Spaceflight tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia tuhkan sijoittelulle. Muutoinkin avaruuteen lähtevien lentojen mukaan voi antaa pieniä määriä tuhkaa yrityksen kautta. Käynti maan ilmakehässä ja paluu maahan maksaa noin tuhat dollaria. Viiden tuhannen dollarin hintaan pääsee kiertämään maan ilmakehää pysyvästi, laukaisut Kuuhun ja syvään avaruuteen maksavat 12 500 USD.

Suvi Auvinen

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry