Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Avioliittolaki hieno saavutus
Jori Mäntysalo / 18.2.2016
Liitännäislakien eduskuntakeskustelun yhteydessä ilmeni myös, että kansanedustajilla on myös vanhentuneita tietoja yhteiskunnan maallistumiskehityksestä.

Lehdistötiedote 18.2.2016.

Vapaa-ajattelijat: Avioliittolaki hieno saavutus

Tasa-arvoisen avioliittolain ja nyt sen liitännäislakien hyväksyminen eduskunnassa on hieno saavutus, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Heidi Friman.

Se on merkittävä uudistus ennen kaikkea niille, joiden syrjintä poistuu ja yhdenvertainen kohtelu vahvistuu.

– Samalla tämä kansalaisaloitteen ja ihmisten aktiivisuuden kautta syntynyt uudistus merkitsee sekulaarin kulttuurin vahvistumista Suomessa, sillä päätös syntyi vastoin ev.lut. kirkon eduskunnalle lähettämiä virallisia lausuntoja, toteaa varapuheenjohtaja Heidi Friman.

– Toivomme että jatkossa nousevat esiin myös eräät muut yhdenvertaisuuskysymykset viranomaisten toiminnassa, kuten esimerkiksi ihmisten yhdenvertainen ja syrjimätön kohtelu uskonnosta tai vakaumuksesta riippumatta, lisää Friman.

Liitännäislakien eduskuntakeskustelun yhteydessä ilmeni myös, että kansanedustajilla on myös vanhentuneita tietoja yhteiskunnan maallistumiskehityksestä. Esimerkiksi Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah väitti, että enemmistö avioliitoista solmittaisiin kristillisin menoin.

– Tosiasiassa siviilivihkimisten osuus on yli puolet kaikista avioliittoon vihkimisistä, myös kaikki vihkimisoikeuden omaavat uskonnolliset yhdyskunnat huomioon ottaen, huomauttaa Vapaa-ajattelijain varapuheenjohtaja Heidi Friman.

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry