Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Helsinki kyläili Aurinkokunnassa, Kotkassa ja Maailmassa
kimmo / 30.6.2015
Toukokuu on ollut Helsingin Vapaa-ajattelijoille poikkeuksellisen vilkas.

Toukokuu on ollut Helsingin Vapaa-ajattelijoille poikkeuksellisen vilkas. Helatorstaina 14.5. järjestimme keväisen tutustumisretken Aurinkokuntamalliin joka sijaitsee Helsingin Pajamäessä ja ympäri Helsinkiä ja Espoota. Tähtitieteellinen seura URSA on vuonna 1992 pystyttänyt yhden suhde miljoonaan mittakaavassa olevan aurinkokuntamallin, jossa sisäplaneetat ovat pikkurillin kokoisia ja kaasujättiläiset käsipallon kokoisia. Kimmo Laineen ja Maarit Fredlundin organisoima retki oli suunnattu erityisesti lapsiperheille, ja perheen pienimmistä olikin mukavaa tutustua käsinkosketeltaviin planeettoihin. Tieteellisen maailmankuvan opiskelu voi olla mainio kokemus lapsille, kun oppiminen tapahtuu kokemalla konkreettisesti mittasuhteet ja etäisyydet.

Helatorstaita seuraavana viikonloppuna Helsingin delegaatio vieraili Kotkassa toimintaseminaarissa liiton pääsihteerin Esa Ylikosken johdattelemana. Seminaari koettiin antoisaksi paitsi uusien ideoiden osalta, mutta aina on myös hauska tavata uusia ja ennestään tuttuja vapaa-ajattelijoita ympäri Suomen. Helsingin Vapaa-ajattelijoille ensimmäinen konkreettinen uudistus lienee nettisivujen uudistus joka on saatettu jo aluilleen nettiryhmän avustuksella. Myös muita seminaarin ideoita ryhdytään kehittelemään konkreettiseksi toiminnaksi.

Toukokuun neljäntenä viikonloppuna puheenjohtaja Jape Lovén jalkautti Helsingin Vapaa-ajattelijat Maailma Kylässä -festivaaleille yhteistyössä Vapaa-ajattelijain liiton kanssa. Liiton puheenjohtaja Petri Karisma sekä Kirsi Koskenkorva saapuivat Tampereelta jakamaan vapaa-ajattelun ilosanomaa festivaalivieraille yhdessä Helsingin Vapaa-ajattelijoiden kanssa. Messupöydän äärellä on hauska kohdata ihmisiä jotka ovat joko kuulleet meistä vain satunnaisesti tai olleet jäseniä jo useita vuosia. Jaossa olleet Vapaa Ajattelija -lehdet sekä liiton toimintaesitteet menivät kuin kuumille kiville. Läppärin kautta oli helppo esitellä nettisivujamme. Festareilla olimme nyt toista kertaa peräkkäin, ja jatkosuunnitelmat pyörivät jo mielessä. Kiirettä on riittänyt, mutta toiminta on ollut antoisaa ja palkitsevaa.

Kimmo Laine

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry