Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Juhlahumua Keski-Suomessa
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 14.12.2014
Keski-Suomen vapaa-ajattelijat juhlivat 50-vuotiasta yhdistystään tunnelmallisesti syyskuussa.

Heidi Friman

 

Keski-Suomen vapaa-ajattelijoiden paikallisyhdistys on ehtinyt toimia jo 50 vuotta. Yksissä tuumin päätettiin tätä saavutusta juhlistaa ja tunnelmallinen juhla vietettiinkin Ränssin kestikievarissa hyvän seuran, ruoan, puheiden ja viihteellisen ohjelman kera.

 

Paikalle oli saapunut sekä vanhempaa että nuorempaa jäsenistöä sekä muutama erittäin toivottu kunniavieras. Liiton puheenjohtaja Petri Karisma toi paikallisyhdistysväelle liiton terveiset. Juhlassa luovutettiin myös yhdistyksen pitkäaikaisimmalle jäsenelle Mauri Hakalalle hopeinen ansiomerkki kiitokseksi pitkäaikaisesta jäsenyydestä. Vaikka Hakala ei ollutkaan perustavassa kokouksessa läsnä, on hän ehtinyt olla yhdistyksen jäsenenä jo kokonaiset 50 vuotta. Yhdistyksen entisistä puheenjohtajista paikalle pääsi saapumaan nykyisin Seinäjoen paikallisyhdistyksessä vaikuttava Marko Koivuniemi.

 

Juhlassa kuultiin useita puheenvuoroja. Tervetulleeksi juhlaväen toivottivat seremoniamestari Päivi Kovanen sekä Keski-Suomen vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Kari Pasanen. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Heidi Friman oli kartoittanut yhdistyksen historiaa ja esitteli löydöksiään kuulijakunnalle. Myös kunniavieraat päästettiin ääneen ja lopuksi Hannu Hukka kokosi vielä kaiken yhteen. Juhlan aikana sana oli valmisteltujen puheenvuorojen lisäksi kuitenkin vapaa ja monet juhlavieraat hyödynsivätkin tilaisuutta ja antoivat yhdistyksen toimijoille paljon vinkkejä ja oppeja.

 

Mutta ei juhla toki ollut pelkkää puhetta. Ränssin kestikievari pisti parastaan tarjoiluissa ja ruoka maittoi kaikille. Viihdettä vapaa-ajattelijoille tarjoili sekakuoro Iltatähdet, joka lauloi juhlijoille muutaman upean kappaleen repertuaaristaan. Nauruhermot saatiin vetristymään, kun estradille asteli imitaattori Taisto Takala, joka esitti huikean shown saaden kestikievarin pitkät puupenkit hytkymään.

 

Kaiken kaikkiaan juhla oli onnistunut, sillä siellä pidettiin hauskaa, mutta myös puhuttiin vakavia ja saatiin jäsenistöltä palautetta ja toimintavinkkejä. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan parempaa tulevaisuutta yhdistykselle.

 

Kirjoittaja on Keski-Suomen vapaa-ajattelijat ry:n puheenjohtaja.

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry