Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Valtion tuki ev.lut. kirkolle syyniin
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 4.12.2014
Vapaa-ajattelijain mielestä evankelis-luterilaiselle kirkolle esitetty 120 miljoonan euron ”könttätuki” suoraan valtion budjetista ei ole perusteltu.

Vapaa-ajattelijain mielestä evankelis-luterilaiselle kirkolle esitetty 120 miljoonan euron ”könttätuki” suoraan valtion budjetista ei ole perusteltu. Jokainen tukikohde on sen sijaan syytä tarkasti harkita, käsitellä ja päättää erikseen, todetaan liiton lausunnossa eduskunnan hallintovaliokunnalle. Niin ikään pienuskontojen valtion tuen viisinkertaistamista pidetään epäsopivana taloustilanteeseen.

 

Lausunnossa on hautaustoimea, kulttuurihistoriallisia rakennuksia ja väestökirjanpitoa koskevia ehdotuksia. Kirkollisveron perintäkorvauksen alentamista 6 miljoonalla eurolla paheksutaan. Vapaa-ajattelijat esittävät koko kirkollisverojärjestelmän tarkastelua ihmisten yhdenvertaisen kohtelun näkökulmasta.

 

Nykyiseen yhteisöveron jako-osuusmenettelyyn verrattuna esitys on muutos parempaan. On hyvä, että esitys luettelee tyhjentävästi ne kohteet, joihin rahoitus osoitetaan, kiitetään Vapaa-ajattelijain lausunnossa.


Lausunto kokonaisuudessaan alla
http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2014/12/04/2033/


Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.


Lisätietoja


Esa Ylikoski
pääsihteeri
p. 0504685332

 

Petri Karisma
puheenjohtaja
p. 0407489532

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry