Kirkosta eroaminen on saavuttanut viime vuoden tason.

Kun 50 000 kirkosta eronnutta saavutetaan, niin tämä vuosi on kolmanneksi vilkkain kirkostaeroamisvuosi.

Tämän vuoden kirkosta eroaminen on saavuttanut viime vuoden luvut. Molempina vuosina kirkosta on eronnut tähän päivään mennessä noin 38 000 kirkon jäsentä. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että vuoden 2014 kokonaismäärä olisi suurempi kuin vuonna 2013. Vuoden 2013 joulukuussa kirkosta eroaminen oli erittäin vilkasta. Silloin erosi lähes 16 000 kirkon jäsentä, mikä on noin 5000 enemmän kuin keskimäärin joulukuussa. Tämä johtui siitä, että kirkko oli tuolloin paljon esillä mediassa.

Vaikka vuoden 2013 kirkostaeroamislukuja ei saavuteta tänä vuonna, niin on varma, että 50 000 kirkosta eronnutta tulee täyteen. Kun 50 000 kirkosta eronnutta saavutetaan, niin tämä vuosi on kolmanneksi vilkkain kirkostaeroamisvuosi.

– Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä loppuvuosi tuo tullessaan. Tasa-arvoisen avioliittolain käsittely saattaa lisätä kirkosta eroamista, mikäli äänestys päättyy konservatiivien voittoon. Uskonnolliset tahot, evankelis-luterilainen kirkko mukaanluettuna, ovat vahvasti lobanneet lain kaatumisen puolesta, kertoo eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma.

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
http://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt


Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin

http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

 

LISÄTIETOJA:


Petri Karisma

040 748 9532

 

Kaj Torrkulla
045 884 3633