Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Hallituksen kokous 2014-08-23
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 4.9.2014
Liiton ja sen jäsenyhdistysten yhteyksiä kehitetään; projektikoordinaattorin toimenkuvaa muutettiin niin, että siihen kuuluu nyt jäsenvastaavan tehtävät.

Liittohallitus kokoontui 23.8. hyvässä hengessä

 

Uuden hallituksen ensimmäinen paikallaolokokous käytiin läpi hyvässä hengessä. Puheenjohtaja selosti liiton taloustilannetta, jotta seuraavassa kokouksessa voidaan hyvin tiedoin käsitellä ensi vuoden talousarvio.

 

Liittokokouksen takia tänä vuonna tilinpäätös jää alijäämäiseksi. HVA:lle myönnettiin Uskomaton-lehden julkaisemiseen 4030 euroa ja Kemin yhdistykselle 196,27 euroa hautausmaan sähkökaapelin korjaamiseen.

 

Puheenjohtaja selitti liiton hankkiman Meltwater-mediapalvelun toimintaa ja sille neuvottelemaansa uutta sopimusta, jonka hallitus hyväksyi. Puheenjohtaja valtuutettiin myös hankkimaan itselleen uusi tietokone rikki menneen tilalle.

 

Liiton ja sen jäsenyhdistysten yhteyksiä kehitetään; projektikoordinaattorin toimenkuvaa muutettiin niin, että siihen kuuluu nyt jäsenvastaavan tehtävät.

 

Liiton yhteyksiä kansainväliseen vapaa-ajatteluun toi esiin pääsihteeri raportoimalla hallitukselle World Humanist Congressista ja IHEU:n yleiskokouksesta.

 

Hallitus valtuutti puheenjohtajan ja pääsihteerin luonnostelemaan liiton hallitusohjelmatavoitteet, jotka on tarkoitus antaa myös valtuuston ja jäsenyhdistysten kommentoitaviksi. Hallitus keskusteli myös yleisemmin yhteiskuntavaikuttamisen tavoista ja liiton sisäisistä käytännöistä. Hyväksyttiin vetoomuksen esittäminen kansalaisjärjestöille.

 

Jatketaan mediatiedotusta puheenjohtajan ja pääsihteerin yhteistyöllä, hallituksen jäseniltä nopeat kommentit tarvittaessa – hiljeneminen katsotaan hyväksynnäksi.

 

Hallitus keskusteli yhteistyöstä Humanistiliiton kanssa. Yhteistyötä halutaan jatkaa mm. osallistumalla syksyn  2015 Humanismin päivien järjestelyihin.

 

VA-liiton omien kesäpäivien järjestämistä pidettiin hyvänä perinteenä. Päätettiin selvittää jäsenyhdistysten kiinnostusta järjestää kesäpäivät ensi vuonna.

 

Juhlapuhujakorvauksien budjetti ylittyi kesäkuussa. Tämän johdosta hallitus päätti muuttaa talousarvion yhteydessä vuodelle 2015 Pro-Seremonioiden asiakkaiden avustusjärjestelmää ja vahvistaa siihen liittyen jäsenyhdistysten jäsenten jäsenetua.

 

Todettiin, että liitto on tehnyt adresseja ja antanut ne Kotkan yhdistykselle, joka hoitaa niiden tilauspalvelun yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Adressi yksityishenkilölle maksaa 15 euroa ja postimaksut. Kotkassa asiaa hoitaa Ulla-Maija Eerola.

 

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry