Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Uskomaton maailma
Jouni Vilkka / 5.6.2014
Uutisia maailmalta.

Uskonnottomat Ylellä

 

Yle on esittänyt Dokumenttiprojekti -sarjassaan dokumentin Uskonnottomat. Dokumentissa evoluutiobiologi Richard Dawkins ja fyysikko Lawrence Krauss matkustavat maailman ympäri kohtaamaan uskovia ja ei-uskovia ihmisiä ja keskustelemaan tieteen ja uskontojen suhteesta. Dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa 20.5. asti.

 

Yökerho voitti katoliset Helsingissä

 

Katolinen kirkko on hävinnyt oikeudenkäynnin helsinkiläistä Club Vatican!-yökerhoa vastaan. Katolinen kirkko väitti yökerhon nimen olevan loukkaava. ”Se loukkaa uskonnollisen yhdyskunnan toimintaa, arvomaailmaa ja katolista uskontoa sekä katolisen kirkon jäseniä identifioimalla katolisen uskonnon pääkeskuksen Vatikaanin yökerhoon ja yökerhotoimintaan”, Suomen katolinen kirkko totesi Helsingin hovioikeudelle osoittamassaan valituksessa. Hovioikeus totesi kuitenkin, että helsinkiläisyökerho ei nimen käyttämisellä puutu välittömästi kenenkään oikeuteen tunnustaa tai harjoittaa uskontoa. ”Kokonaisuutena asiaa arvioituaan hovioikeus katsoo, että aputoiminimessä käytetty sana "Vatican" ei saata keskivertoihmisen näkökulmasta katolista uskontoa, sen pyhinä pitämiä arvoja tai uskonnon harjoittamista halveksunnan tai pilkan kohteeksi eikä aputoiminimeä ole näin ollen pidettävä toiminimilain 9 §:n mukaisesti hyvän tavan vastaisena”, todettiin hovioikeuden ratkaisussa.

 

Katolisen kirkon korvattavaksi jäivät yökerhon omistaneen yrityksen 11 00 euron oikeudenkäyntikulut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

 

Pastafari vannoi valan siivilä päässään

 

New Yorkin Pomfretin kaupunginvaltuustoon on päässyt ensimmäinen tunnustuksellinen pastafari. Pastafarit ovat Lentävään Spaghettihirviöön uskovien joukko, jotka yleisen käsityksen mukaan pitävät teistisiä uskontoja pilkkanaan.

 

Virkavalansa pastasiivilä päässään vannonut Christopher Schaeffer on tiettävästi ensimmäinen virkavalansa julkisesti pastafarina vannonut henkilö. Schaeffer itse kommentoi tempaustaan: ”Se on mielenilmaus uskonnonvapauden puolesta.”

 

Ihmeparantuminen” johti pyörätuoliin

 

Noin vuosi sitten Espoonlahden kirkossa kohusaarnaaja Pirkko Saision rukoustilaisuuteen osallistunut nainen on joutunut pyörätuoliin. Saisio oli tilaisuudessa rukoillut naisen jalkavamman puolesta. Tämän jälkeen Saision avustaja oli käskenyt naista kävelemään ilman kainalosauvoja kirkosta ulos. Naisen mukaan heti kirkon ulkopuolella sauvat täytyi ottaa taas käyttöön. Hän kertoo, että vammat pahentuivat rukousillan tapahtumien jälkeen. Rukousillan tapahtumien vuoksi naisen tervekin jalka on nyt kipeytynyt ja nainen joutui pyörätuoliin. Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen kertoi Ilta-Sanomille, että ihmiset joutuivat hänen mielestään rukousillassa manipuloinnin kohteeksi.

 

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry