Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Liittokokous 2014
Jouni Vilkka / 5.6.2014
On jälleen liittokokouksen aika! Joka kolmas vuosi järjestettävä liittokokous on Vapaa-ajattelijain liiton ylin päättävä elin. Mitä tänä vuonna käsitellään?

 

Vapaa-ajattelijain Liiton XXVI liittokokous järjestetään Tampereella hotelli Rosendahlissa 14.-15.6.2014. Viikonlopun kestävä liittokokous on liiton korkein päättävä elin. Se järjestetään kolmen vuoden välein. Liiton jäseninä on tällä hetkellä 25 yhdistystä ympäri maata. Jäsenyhdistykset lähettävät liittokokoukseen edustajia jäsenmäärästään riippuvan määrän, kuitenkin korkeintaan seitsemän. Tänä vuonna edustajia tulee olemaan noin 40. Osallistujien (edustajien ja muiden mahdollisesti kokousta seuraavien) ilmoittautumiset suositellaan tehtäväksi 2.5. mennessä, sillä majoituksen ja tarjoilun hinnat nousevat tämän jälkeen. Kaikkien mukaan tulevien täytyy kuitenkin ilmoittautua viimeistään 30.5. mennessä, haluaa tarjoilua tai ei.

 

Liittokokouksessa valitaan liitolle valtuusto ja hallitus seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi. Ne käyttävät liitossa toimeenpanovaltaa seuraavaan liittokokoukseen asti.

 

Liittovaltuustolla on liittokokousten välisenä aikana päätäntävalta niissä liiton asioissa, joista liittokokous ei ole tehnyt päätöstä, jotka eivät ole vireillä liittokokouksessa eivätkä yhdistyslain tai näiden sääntöjen mukaan kuulu liittohallituksen päätäntävaltaan. Liittohallituksen tehtävinä taas ovat hallinnolliset ja liiton henkilöstöä koskevat päätökset sekä liiton toiminnan kehittäminen.

 

Liiton hallituksen puheenjohtajaksi on vain kaksi ehdokasta tiedossa etukäteen: Kim Sjöström ja Petri Karisma. Molemmista on tässä numerossa lyhyt esittely.

 

Sääntötoimikunta on valmistellut liitolle uusia sääntöjä. Tärkeitä muutosesityksiä on kaksi. Ensimmäisen mukaan hallituksen varaedustajien määrä laskettaisiin kolmeen ja samalla luovuttaisiin henkilökohtaisista varaedustajista, ja toiseksi valtuusto kokoontuisi vain kerran vuodessa.

 

Liitto on saanut neljä liittokokousaloitetta, joista kolme on tullut Keski-Uudenmaan vapaa-ajattelijoilta, neljäs Turun vapaa-ajattelijoilta. Hallitus antaa niistä lausunnot 14.5. mennessä yhdistyksille. Esitykset ja niistä annetut lausunnot lähetetään tuolloin yhdistyksille. Esitykset käsitellään liittokokouksessa.


 

Ohjelma

 

Liittokokous järjestetään tänä kesänä Scandic Hotel Rosendahlissa, Tampereen Pyynikillä (Pyynikintie 13). Varsinainen kokous alkaa lauantaina 14.6. klo 13, mutta edustajien kelpoisuuden tarkistaminen aloitetaan jo klo 11. Kokoustilassa on jatkuva kahvitarjoilu.Lauantai

11:00-13:00    Ilmoittautuminen ja lounas

13:00         Kokous alkaa

14:00-16:00    Iltapäiväkahvi

19:00-22:00    Illallinen

22:00         Iltaohjelma alkaa

 

Sunnuntai

(07:30-10:30     Aamukahvi majoitetuille.)

09:00         Kokous jatkuu

11:00-14:00    Lounas

14:00-16:00    Kokouksen päätyttyä päätöskahvit

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry