Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Liittohallitus tiedottaa
Jouni Vilkka / 14.5.2014
Liittohallitus on tammikuun kokouksessaan päättänyt mm. seuraavaa.

Toiminta-avustuksia jäsenyhdistyksille

Toiminta-avustuksia on myönnetty Tampereen vapaa-ajattelijoille Uskomaton seminaarin järjestämisestä Tampereella 5.10.20013 sekä kansalaisaloitteen mainosvideoiden tuottamiseksi, Helsingin vapaa-ajattelijoille osallistumista varten Maailma kylässä –tapahtumaan toukokuussa 2014 Helsingissä sekä Kotkan vapaa-ajattelijoille yleisötilaisuuden järjestämisestä.

 

Hautausmaa- ja juhlapuhuja-avustuksia

Avustuksia tunnustuksettomien hautausmaittensa perusparannuksiin on myönnetty Kainuun, Keski-Suomen ja Kotkan vapaa-ajattelijoille. Lisäksi on myönnetty avustuksia muutamalle uskonnottomalle juhlapuhujalle.

 

Sääntöasioita

Hallitus on valmistuttanut uudet jäsenyhdistysten mallisäännöt, jotka on ennakkotarkastettu. Ne on lähetetty yhdistyksille.

Hallitus on myös uusinut liiton säännöt, jotka ovat parasta aikaa ennakkotarkastuksessa. Säännöt lähetetään myöhemmin yhdistyksille ja ne on tarkoitus antaa kesän liittokokoukselle hyväksyttäväksi.

 

Liittokokous

Liittokokous pidetään kesäkuun 14.-15. päivinä Tampereella Hotelli Rosendahlissa. Tarkemmat ohjeet tulevat jäsenyhdistyksille keväällä.

 

Jäsenyhdistykset

Liitossa on tällä hetkellä 25 jäsentä eli jäsenyhdistystä. Liittohallitus katsoi kokouksessaan 25.1.2014 Vaasan Vapaa-ajattelijat ry:n liiton sääntöjen § 5 mukaisesti eronneeksi liitosta, koska yhdistys ei ole maksanut liitolle liittomaksuaan kolmena edellisenä peräkkäisenä vuotena.

 

Educa

Liitto oli jälleen esillä opetusalan Educa -messuilla 24. – 25.1.2014. Tällä kertaa keskityimme kansalaisaloitteen kannattajien nimien keräämiseen. Jaoimme noin 400 aloitetta tukevaa rintamerkkiä ja saimme 40 kannatusta. Lisäksi jaoimme aloitteen esitteitä, joiden toisella puolella on puolivalmiiksi täytetty kannatusilmoitus, jotta sen voi helposti täyttää ja lähettää, kun siihen on paremmin aikaa. Liitto maksaa näin toimitettujen kannatusilmoitusten postikulut. Vielä ei ole tiedossa, kuinka moni on lomakkeen postiin laittanut. Myös liittomme lehtiä ja esitteitä meni aloitteen markkinoinnin ohessa jonkin verran. Messuilla vieraili lähes 14000 kävijää.

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry